Dzień Edukacji Narodowej, Otrzęsiny oraz Konkurs Kulinarny

11 października 2022 r. w naszej szkole odbyły się uroczyste obchody Dnia Edukacji Narodowej, Otrzęsiny semestrów pierwszych oraz drugich, Konkurs Kulinarny oraz dyskoteka. Pani Dyrektor Monika Kulik-Marek wręczyła nagrody nauczycielom i pracownikom administracji i obsługi. Kolejnym punktem były otrzęsiny podczas których słuchacze wzięli udział w konkurencjach przygotowanych przez Samorząd Uczniowski. Główną atrakcją wydarzenia był Konkurs Kulinarny „Smaki Jesieni”. Przedstawiciele każdego semestru przygotowali po dwa dania konkursowe. Komisja składająca się z 3 nauczycieli oceniła wszystkie potrawy biorąc pod uwagę smak, jakość wykonania, prezentację oraz trudność wykonania. Na stołach prezentujących dania konkursowe znalazły się między innymi żurek, zupa dyniowa, ciasto marchewkowe, mnóstwo domowych przetworów, kiszonek, marynat, dżemów i konfitur. Nie zabrakło również słodkości w postaci serników, muffinek, czy szarlotek. Pierwsze miejsce zdobył semestr IV w zawodzie terapeuta zajęciowy, drugie miejsce semestr IV technik masażysta a trzecie semestr I opiekun medyczny. Na wyróżnienie zasłużyli słuchacze III semestru higienistka stomatologiczna oraz słuchacze II semestru technik sterylizacji medycznej. Drugą częścią spotkania integracyjnego był quiz wiedzy o naszej szkole oraz nauczycielach. Spotkanie zakończyło się dyskoteką. Było okazją do międzyoddziałowej integracji słuchaczy i ich rodzin. Wszyscy mogli spotkać się na terenie szkoły, spróbować przygotowanych przez uczniów pyszności oraz przygotowanych przez nauczycieli proziaków i gofrów.